maanantai 10. maaliskuuta 2008

Griffith University

Ensimmäinen viikko yliopistolla on nyt koettu. Minulla oli kolme kurssia viime viikolla ja tällä viikolla alkaa vielä yksi kurssi. Kurssit jakautuvat "lecture" ja "tutorial" osioihin. Molempia on kerran viikossa. Lecture on tunnin pituinen teorialuento isolle (70-100 henkilöä) ryhmälle, tutorial on käytännönläheisempi luento pienemmälle ryhmälle (10-30 henkilöä). Olen ollut erittäin tyytyväinen kursseihin, tuntuu että saa tehdä tosi paljon ja oppia vielä enemmän. Luennoitsijat osaavat asiansa ja osaavat myös arvostaa opiskelijoitansa. Minulla on kaksi ensimmäisen vuosikurssin ja kaksi toisen vuosikurssin kurssia. Visual Media-kurssi jakautuu viiteen eri osaan, minä keskityn graafiseen suunnitteluun. Ensimmäisellä vuosikurssilla yritetään saada kaikki opiskelijat samalle tasolle opettamalla kaikki tarvittavat ohjelmat. Näytetään myös mihin osuuksiin voi keskittyä toisella vuosikurssilla. Luulen että omalla ammattikorkeakoulullani olisi paljon opittavaa Australian systeemeistä.

Yksi piirustuksistani "Creating the Image"-kurssilta. Tutorial oli aivan mahtava - kolme tuntia pelkkää piirtämistä.

Kuukauden Australiassa oleskelun jälkeen on iloinen olo. Olen jo tottunut elämään täällä, totutteleminen on ollut helppoa avointen ja ystävällisten australialaisten avulla. Englantikin alkaa sujua, ja ajatuksetkin alkavat jo olla englannin kielellä. Englanti on jo niin iso osa arkea että tämän tekstin kirjoittaminen tuottaa todella paljon vaikeuksia! Aussielämäntapaan olen myös jo tottunut, en esimerkiksi jaksa enää välittää bussien myöhästelystä :)

Perjantaina pidimme kämppisten kanssa barbecuen pihalla. Oli mahtavaa istua lämmössä ja syödä grillattua ruokaa. Ruokaa jaksamme siis tehdä vaikka välillä tuleekin syötyä roskaruokaa. Shapes-keksejä tulee syötyä aivan liikaa, viime viikolla kävin kaupassa ja ostin viisi rasiaa varastoon :D Shapes-keksit ovat pieniä maustettuja suolakeksejä. Australiassa käyneet tietävät kyllä mistä puhun, niihin tulee himo! Haha. Yliopistolla olen syönyt pari kertaa. Yliopiston ruokalassa on melko paljon vaihtoehtoja: pastaa, aasialaista, pizzaa, hampurilaisia, wrappeja ja voileipiä. Koto-Suomen hintoihin ei tietenkään päästä, 2,35 euron loistavia lounaita on kyllä ikävä. Ruoan hinnat täällä ovat noin $5-7. Monet opiskelijat syövät vain sipsipusseja lounaaksi.

Blogia ei ole tullut päivitettyä pitkään aikaan, tämä johtuu lähinnä siitä että meillä ei ole vieläkään nettiä kotona. Nettiä olemme odottaneet viikon, modeemi tuli kyllä ajoissa postissa mutta ei toimi. Internet on muutenkin melko primitiiviisellä tasolla. Täällä internet on hitaampi kuin monessa Afrikan maassa. Oma nettimme (sitten kun se alkaisi toimia!) on 256kbps. Koko viime viikko meni soitellessa Telstralle jotka eivät kyllä tiedä mistään mitään. Kämppikseni latasi puhelimeensa $20 ja puhelin jälkeen kaikki puheaika oli käytetty!

Mutta kaipa se nettikin alkaa pian toimia jolloin voin taas päivitellä blogiani. Tälläiset kuulumiset tällä kertaa, toivottavasti kaikilla kaikki hyvin koto-Suomessa!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sitten vaan vaihdat englannin kieleen niin riittää meilläkin haastetta. Olen niiiiiiiin iloinen sun puolesta kun saat Opetusta ja koet oppivasi.
Äiti

Anonyymi kirjoitti...

Shapes rules!!!

Anonyymi kirjoitti...

Hah, borde ja skicka länk ti din blogg åt Arcadas MediaDepartment!?