tiistai 4. maaliskuuta 2008

Getting on the bus

Julkinen liikenne täällä on erittäin primitiivisellä tasolla. Itse joudun ottamaan bussin yliopistolle (ellei kämppikseni anna kyytiä) sillä kävellen koululle kestää noin 45 minuuttia. Bussit tulevat ihan milloin haluavat. Itse päätin tänään ottaa 7.22 bussin joka lopulta tuli pysäkille klo.7.40. Eli tämä bussi on sopiva minulle sillä kahdenkymmenen minuutin myöhästymisen jälkeen olen koululla juuri kun luentoni alkaa :D Kaikki ihmiset ostavat kuljettajalta lippunsa mikä tietenkin vie paljon aikaa. Useimmat ihmiset ostavat menolipun tai menopaluun. Luulen että kaytössä on myös kymmenen kerran ja viikon lippuja. Busseissa on vain yksi ovi, joten kuljettaja päästää ensiksi ihmiset pois ja ottaa uudet matkustajat kyytiin vasta tämän jälkeen. Sitten keskustellaan millaisen lipun haluaa ja kysellään neuvoja minne bussi on menossa. Eli loistavaa joukkoliikennettä tulen kyllä ikävöimään täällä ollessani.

Luentoni alkoivat siis tänään, minulla oli Graphic Design 1 ja Creating the Image. Molemmat vaikuttivat kiinnostavilta kursseilta. Graphic Design 1 vaikutti todella työläältä kurssilta, mutta haasteitahan tänne tultiin hakemaan. Kurssit jakautuvat "lecture" ja "tutorial" osioihin. Lecture on luento koko ryhmälle (n.70-100 henkilöä) ja tutorial jakaa ryhmän pienempiin osiin (n.20-50 henkilöä). Iltapäivällä minulla on vielä Graphic Designin tutorial. Hauskaa kun koulu on alkanut, vaikka hieman väsyttääkin. Mutta tämä johtuu varmaan siitä että juttelin taas yhteen asti kämppikseni kanssa. Pitää yrittää saada rytmi taas kuntoon parin viikon loman jälkeen!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

sun bussit kuulostaa kyllä ihan erilaiselta ku mun bussit melbournessa:) siellä kyllä bussi tuli minuutin päälle ajallaan ja oviakin oli yhtä paljo ku suomessa:)

Ammi kirjoitti...

Tänään tuli odotettua bussia 45 minsaa, et hyvin menee :)

Anonyymi kirjoitti...

Sniiifff, Ammiii! Ja saknar dig helt massor, o e helt overwhelmed av alla dina juuvliga bilder! Sitter på Owens timme, o fattar igen INGENTING! Han bablar på om Ajax, o ja e helt pihalla... Vitsi va ja e glad över att du ha fått en sådär fin chans att fara dit o studera, iställe fö lekskolan vi går i här!
Ja ska skicka en "salainen" messu åt dig på Facebook, så gå o läs den. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Se on kunta, joka järjestää julkisen liikenteen. Se selittää kaupunkien väliset erot. Hallinnonkehittäjä :)