keskiviikko 20. helmikuuta 2008

The Sunshine State

Australiassa vallitsee subtrooppinen ilmasto. Tämä tarkoittaa sitä että vaikka aurinko olisi pilvessä kuumuus ja kosteus tuntuvat kovilta.

Australian aurinko on todella säälimätön. Australia on periaattessa mustien maa jossa asuu valkoihoisia. Australialaisten ihot tottuvat aurinkoon mutta turistien ihot voivat olla kovilla. Kuulin irlantilaisesta miehestä joka oli nukahtanut aurinkoon ja joutui sairaalaan kolmannen asteen palovammojen takia.

Australiassa ihosyöpä on suuri ongelma ja maa on tilastojen kärjessä ihosyövän kannalta, noin puolella australialaisista on ihosyöpä. Australian hallitus käyttääkin paljon rahaa saadaakseen auringon vaarat esille.

Viisi tapaa suojautua auringolta. Kaikkia viittä varmasti tarvitaan Australiassa.

Olen nähnyt muutamia ihmisiä sateenvarjo kädessä helteellä ja olen itsekin harrastanut tätä suojautuakseni auringolta. Tällä tavalla sateenvarjo on myös valmiiksi auki jos alkaakin sataa :) Aurinko voi paistaa siniseltä taivaalta ja puolen tunnin päästä voikin jo olla kaatosade! Eli ilmat vaihtelevat rajusti.

Queensland on kärsinyt kauan kuivuudesta ja vettä säännöstellään. Tämä vuosi on ollut poikkeuksellisen kostea ja rannikko onkin kärsinyt pahoista tulvista.

Huomautus hostellin kylpyhuoneessa.

Harvat ihmiset kävelevät täällä. Melkein kaikilla on auto, ja heillä joilla ei ole autoa käyttävät bussia. Pyöriäkin näkee jonkin verran. Gold Coast on rannikkokaupunki joka levittäytyy rantaa pitkin, joten matkat kaupungin laidalta toiselle laidalle voivat olla todella pitkiä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

heips! Joo, chas sanoi, että ihmiset usein menevät aurinkoon laittamaan aurinkorasvaa, eikä ne tajua, että ennenku aurinkorasva on levitetty on jo palanut.

Anonyymi kirjoitti...

Se sateenvarjojuttu kyllä nauratti. On koko ajan sateenvarjo käytössä :)
Eila