sunnuntai 17. helmikuuta 2008

Ensivaikutelma Gold Coastista

Elämäni muuttui kertaheitolla marraskuussa kun sain tiedon että Griffith University ja IEC olivat valinneet minut stipendinsä saajaksi. Lähtö Australiaan olisi parin kuukauden päässä.

Helmikuu saapui nopeasti, mikä oli hyvä, että ei tarvinnut jännittää lähtöä sen kauempaa. Lentokone lensi Frankfurtin, Singaporen ja Sydneyn kautta Brisbaneen. Frankfurtissa koneen siivet olivat jäässä ja niitä jouduttiin lämmittämään 2 ½ tuntia matkustajien odottaessa koneen sisällä. Myöhästyin lopulta noin kolme tuntia Brisbanesta ja vastaanotto koululta meni sivu suun. Tämä ei niin paljon haittanut, sillä otin junan Nerangiin ja sieltä taksin hostelliin. Matkan hinnaksi tuli noin $50 mikä oli ihan hyvä puolentoista tunnin junamatkasta ja taksikyydistä.

Kello oli jo melkein kaksi kun saavuin hostellille. Matka kotiovelta hostellin ovelle kesti kaiken kaikkiaan noin 35 tuntia. Hostellissa asun kahden englantilaisen tytön ja kahden eestiläisen pojan kanssa.

Käväisin koululla eilen mutta kellon ollessa jo kuusi kun saavuin sinne kaikki paikat olivat kiinni. Ensi viikolla onkin sitten vuorossa käytännön asioiden hoitaminen ja asunnon haku.

Jetlag painaa vieläkin päälle, tänäänkin heräsin noin puoli kuudelta jo. Päivä meni Pacific Fairissa joka on iso ostoskeskus noin puolen tunnin kävelymatkan päässä Surfers Paradisesta missä hostellini sijaitsee. Ostoskeskus oli valtava ja eksyin siellä pari kertaa. Pacific Fairissa saa varmasti kulutettua paljon aikaa. Ja rahaa. Ruokakaupassa vaikeinta oli löytää pieniä pakkauksia, varsinkin juomat olivat kaikki vähintään kahden litran pakkauksissa.

Australialaisista sen verran, että ovat erittäin ystävällisiä. Kaupoissa puhuttelevat usein nimillä hun, love ja darling. Suomalaiset voivat yllättyä siitä kuinka ystävällisiä australialaiset ovat. Pitää vain uskaltaa kysyä apua jos sitä tarvitsee, ja kannattaakin kysyä, sillä australialaiset tekevät melkein mitä vain auttaakseen. Ja samalla tutustuu uusiin ihmisiin! En yhtään ihmettele että australialaisilla on niin positiivinen ja rento asenne. Auringossa eläminen on itsellenikin kuin piristysruiske eikä voi olla kuin ajattelematta että "No worries!". Ulkomaalaisetkin ovat erittäin ystävällisiä, eli asenne varmasti tarttuu heihin jotka tänne asti jaksavat lentää! Ulkomaalaisia täällä onkin melko paljon sillä Gold Coast on turistikaupunki. Täällä on enimmäkseen aurinkoista, välillä sataa mikä ei sinänsä haittaa sillä on kuitenkin tosi lämmintä. Sitäpaitsi sateet eivät kestä viisi kuukautta niin kuin Suomessa vaan sadekuurot ovat ohi muutamassa minuutissa.

Kaikki on siis mainiosti väsymyksestä huolimatta. Kuulemisiin!

P.S. Alla vielä tänään ottamiani kuvia Gold Coastista, että saatte paremman käsityksen kaupungista. Tunnetustihan yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa :)



















1 kommentti:

ESTI kirjoitti...

Hello Ammi, hyvinpä näytät asettuneen sinne down under. Lämmintä ei ole täällä Suomessa: -5 astetta pakkasta. Onneksi paistaa aurinko. Olethan varovainen sen vasemman puoleisen liikenteen kanssa! Muuten, time lag lienee pahimmillaan kolmantena päivänä!