tiistai 19. helmikuuta 2008

Asunnon haku

Maanantaina alkoi asunnon haku. Olin jo sunnuntaina käväissyt Gold Coast Acommodation Officen ilmoitustaululla, mutta sieltä ei löytynyt mitään kiinnostavaa. Yhdelle soitin mutta kämppä oli jo mennyt. Mikä ei ollut yllätys, sillä vaikutti tosi hyvältä kämpältä.
Maanantaina menin siis koululle saadakseni apua asunnon haussa. Kävin ensiksi Study Abroad toimistossa, josta sain kuulla että kurssini ovat hyväksytyt eivätkä mene päällekäin. Koska aion käydä Queensland College of Artin kursseja olin ilmoittanut IEC:lle kurssivalintani sillä QCA:n kursseille ei voi ilmoittautua netissä. Sain lukujärjestyksen, ja minulla on luentoja vain kolme päivää viikossa vaikka minulla on neljä kurssia (joka on normaali määrä). Olen ymmärtänyt että Australiassa luetaan paljon omalla ajalla.

Menin hakemaan opiskelijakorttini jolla saa alennusta busseissa. Kuva otettiin jonossa ja kortti tulostettiin heti. Tehokasta toimintaa! Mikä on ymmärrettävää kun opiskelijoita on tuhansia.

Sitten pääsin vihdoinkin accommodation officeen. Griffithillä on täysin uusi University Village aivan lähellä koulua. Valitettavasti sinne pääsee vain yli 12 kk:n vuokrasopimuksella, mikä oli minusta hieman outoa. Mutta toimiston ulkopuolella oli kokonainen seinä täynnä erilaisia asuntovaihtoehtoja ympäri Gold Coastia. Halvimmat asunnot löytyvät läheltä koulua ja kallimmat läheltä rantaa. Ilmoituksia oli niin paljon että oli vaikeata päättää mistä aloittaa. Päätin että yritän löytää opiskelijoiden kesken jaettavan asunnon. Kävin myös kirjaston tietokonehuoneessa ja etsin asuntoja internetistä.

Vaihtoehtoja on siis paljon, pitää vain tietää mitä haluaa. Jo asuntotoimiston ulkopuolella seisominen lisää valtavasti mahdollisuuksia. Asuntoja vuokraavat tulevat esittäytymään ilmoituksia lukeville ja kysymään tarviiko asuntoa. Tämä on aika hyvä tapa koska silloin näkee heti millainen tuleva vuokralainen voi olla :) Minulta tuli ensiksi kysymään mies joka asui poikansa kanssa, mutta minä halusin asua oman ikäisten kanssa. Seuraava tarjoaja tarjosi aivan täydellisen kuuloista asuntoa mutta sekin oli vain 12 kk:n vuokrasopimuksella. Yksi korealainen tyttö kysyi haluanko jakaa häneen kanssaan talon, mutta itse toivoin jakavani asunnon useamman ihmisen kanssa.

Juuri kun olin lähtemässä sain vielä hyvän kuuloisen tarjouksen jakamaan talon kahden australialaisen opiskelijan kanssa, mikä olisi mahtavaa sillä australialaisiin tänne tulinkin tutustumaan :) Asuntoa lähden katsomaan keskiviikkona ja toivon että kämppä on sopiva sillä tyhjän päällä asuminen on melko raskasta.

Opossumi yliopistokampuksella.


Viiden kuvan panorama Gold Coastin sillan alta. (Klikkaa kuva isommaksi.)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

hei ammi! ihania kuvia! mä tuun kohta perästä:)