keskiviikko 1. joulukuuta 2010

Canberra

Lokakuun viimeisen viikonlopun vietin Australian pääkaupungissa Canberrassa, missä suomalainen kaverini Mary viettää Working Holiday -vuotta. Vaikka Canberra on Australian pääkaupunki, siellä on vain noin 350 000 asukasta. Maryn äiti on töissä Suomen suurlähetystössä ja sain asua heidän luona residenssissä.

Suomen suurlähetystö oli mielestäni oikein tyylikäs rakennus.

Keskellä Canberraa sijaitsee tekojärvi. Lauantaina menimme river cruiselle jossa kapteeni ajoi pientä laivaa järven ympäri ja kertoi Canberran historiaa. Se oli tosi kiinnostavaa. Alla hieman kuvia river cruiselta.

 Commonwealth Avenue Bridge. Sillan keskellä näkyvät kivet ovat Lontoon Waterloo Bridgestä.

 Taustalla Telstra Tower.

 Kellotorni, josta kuului sulosäveliä...

 National History Museum, jonka sivussa on pistekirjoitusta. Tällä paikalla oli aikaisemmin sairaala, joka räjäytettiin. Iso tiiliskivi lensi räjähdyksessä toiselle puolelle järveä 12-vuotiaan tytön päähän, tappaen hänet.

Muistomerkki kohdalla missä tyttö oli seisonut. Tosi surullinen tarina.

National Art Gallery.

Lippuja rivissä. Tässä ovat aakkosjärjestyksessä ne maat, joilla on suurlähetystö Australiassa.

 Minä ja Mary laivalla.

Laivan edessä, kapteenikin pääsi kuvaan.

River cruisen jälkeen menimme tutstumaan National Art Galleryyn. Minä tykkäsin tosi paljon! Siellä oli tunnettujen maalareiden teoksia, modernia taidetta, designia ja historiallisia esineitä. Löytyi sieltä Tapio Wirkkalan tarjotinkin! Museokäynnin jälkeen menimme keskustaan.

 National Art Gallery.

Canberran keskusta.

Illalla oli Halloween-juhlat suurlähetystöllä. Loppuillasta menimme Maryn kanssa ensiksi irkkupubiin ja sen jälkeen Hippo-baariin jossa soitettiin tosi hyvää live-musiikkia.

Mehiläisenä Halloweenina. Sylissä Maryn ihana Jack Russell -pentu, Nasu.

Hippo-baarissa.

Sunnuntaina kävimme lounaalla Botanical Gardensin kahvilassa, jossa Mary on ollut töissä. Tämän jälkeen kävimme lähellä sijaitsevassa Telstra Towerissa, josta oli hienot näkymät Canberran ylitse.

Lähes 200-metrinen Telstra Tower. 

Tornista oli upeat näkymät.

Iltapäivällä menimme Musem of Australian Democracy -museoon. Museorakennus on vanha parlamenttirakennus.

Museorakennus oli tosi näyttävä.
 Museossa oli muun muassa näyttely aboriginaalien historiasta.

Australian War Memorial järven toisella puolella.

Old Parliament Housen edessä sijaitseva aboriginaalien telttaleiri on ollut pystyssä vuosikymmeniä. Aboriginaalit osoittavat mieltään siitä, että heidän pyhää maata ei kunnioiteta.

Canberra oli oiken hieno kaupunki. Kiinnostavaa Canberrassa on se, että se on kokonaan rakennettu suunnittelukilpailun voittoehdotuksen mukaan (Eliel Saarinenkin teki aikanaan ehdotuksen Canberran asemakaavasta). Canberrassa sijaitsee kaikki hallinnolliset rakennukset, ja Canberra onkin tosi hyvä paikka tutustua Australian historiaan.

Ei kommentteja: