torstai 14. lokakuuta 2010

Tyttöviikonloppu

Syyskuun alussa sain vieraan Suomesta, kun lukiokaverini Hilkka tuli tervehtimään minua. Hilkka on vaihdossa Melbournen yliopistossa ja tuli viikonlopuksi käymään Brisbanessa.

Hilkka tuli jo perjantai-aamuna ja sain sen päivän vapaaksi töistä. Perjantai meni kaupunkiin tutustuessa. Kävelimme keskustasta Botanical Gardensiin ja sieltä South Bankiin ja Kangaroo Pointiin. Meillä kävi tosi hyvä tuuri sään kanssa, sillä silloin sattui juuri olemaan Brisbanen ensimmäinen kunnon kevätpäivä ja saimme nauttia helleilmoista! Oli tosi kiva kävellä kaupungissa oikein toen teolla, kun on viime aikoina vaan istunut töissä. Tutustuin itsekin paljon paremmin Brisbaneen, ja tämähän on oikein hieno paikka :D

Botanical Gardens, josta on hienot näkymät joelle ja Story Bridgelle.

Kangaroo Point, josta on parhaat näkymät Brisbanen keskustaan.

Minä ja Hilkka Kangaroo Pointissa.

Illalla menimme keskustaan drinkeille...

...ja söimme korealaista ruokaa.

Lauantaina menimme West Endiin. Siellä on joka lauantai markkinat, joissa myydään vaatteita, käsintehtyjä tavaroita ja tuoreita ruoka-aineksia. Matkalla pysähdyimme tunnelmallisessa Three Monkeys -kahvilassa. West Endista otimme City Catin, eli lautan, pitkin Brisbane Riveriä. Joki jakaa Brisbanen ja lautta onkin tosi hyvä tapa nähdä mahdollisimman paljon Brisbanea. Lautalta poistumme New Farmissa, ja sieltä junalla kotiin päin. Matkalla junalle pysähdyimme vielä toisilla markkinoilla nimeltään Valley Markets jotka sattuivat eteemme.

Erittäin makoisia juomia... Nam nam :)

West Endin markkinoiden alkupäässä.

 Lautalla, Brisbanen keskusta kasinoineen taustalla.

South Bank.

Story Bridge, yksi Brisbanen kuuluisimmista ja hienoimmista maamerkeistä.

 Kotiin tullessamme menimme grillialueelle grillaamaan kaikennäköisiä herkkuja joista nautimme ilta-auringossa.

Illalla menimme katsomaan Brisbane Festivalin avajaisia, eli vuosittaista River Fire -ilotulitusnäytöstä. Se kun sattui juuri samalle viikonlopulle kun Hilkka oli täällä. Kävipä tuuri! Istuimme Botanical Gardensissa, josta näkyi tosi hyvin upea Story Bridge, jonka päältä ammuttiin paljon ilotulituksia. F-111 hävittäjät lensivät yleisön yllä ja silta räiskyi ilotuliksia kokonaiset puoli tuntia!

Sunnuntai oli hieman sateinen, joten vietimme päivän Paddingtonissa. Paddington on tunnelmallinen kaupunginosa josta löytyy kaikenlaista vanhanaikaista kivaa :)

 Kahvilan kupitkin olivat ihanan vanhanaikaiset.

Kuten kuvista näkyy tuli viikonloppuna ennen kaikkea herkuteltua :D

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

NAM NAM. Hyvännäköisiä ruokia. Täällä on kokattu kaikennäköistä kivaa myös. Grilliä ei kyllä enää käytetä, sillä on jo kylmää: 3-7 astetta Hesassa.