lauantai 18. elokuuta 2012

Northey Street Organic Farmers Market


Viime viikonloppuna kävin tutustumassa Northey Street Organic Farmers Marketiin, joka järjestetään joka sunnuntai Northey Street City Farmissa. Nimensä mukaisesti Northey Street City Farm on pieni “farmi” keskellä kaupunkia. Brisbanelaiset voivat vuokrata sieltä maata ja viljellä sitä kuten haluavat. Farmilla järjestetään myös erilaisia tapahtumia, muun muassa nämä Farmers Marketit, jonne maanviljelijät tulevat myymään tuotteitaan läheltä ja kaukaa. Parasta markkinoissa on se, että kaikki on luomua.

Olen jo kauan miettinyt, että pitäisi käydä kyseisillä markkinoilla, mutta jotenkin paikka tuntui olevan niin kaukana ja ei houkuttanut nousta niin aikaisin (markkinat alkavat klo.6.30). Viime sunnuntaina uteliaisuus vie kuitenkin voiton ja suunnistin markkinoita kohti. Ihan puoli seitsemäksi en jaksanut sinne mennä, mutta kahdeksalta olin paikalla. Tuota myöhemmin ei kyllä olisi kannattanutkaan mennä, sillä yhdeksän maissa paikka oli jo ihan täynnä ihmisiä ja parhaat tuotteet loppuunmyyty.

Northey Street sijaitsee Windsor-nimisessä kaupunginosassa, eikä sinne lopulta niin kauhean vaivalloista ollut mennä julkisilla. Otin junan keskustaan ja siellä vaihdoin bussiin. Bussipysäkiltä oli sitten alle kilometrin kävelymatka markkinoille. Markkinoilla oli leppoisa tunnelma ja upeita tuotteita. Paikka oli ehdottomasti aikaisen herätyksen ja matkustelun arvoinen!

 Sisäänkäyntiä koristi värikäs aita.

Ympäristö vihersi kauniisti.

 Ensimmäisessä kojussa silmään pisti suklaiden sijasta tutun näköinen pöytäliina.

Yhdessä kojussa oli kymmenittäin irtomyyntituotteja, muun muassa linssejä, riisiä, pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä. Minä ostin kuivattuja aprikooseja, nam!

Eräästä kojusta pystyi ostamaan erilaisia salaatteja irtomyynnistä. 

 Kaunis ajatus.

 Shoppailtuani kassit täyteen tavaraa istahdin syömään pizzaa.

 Jälkiruoaksi söin aikaisemmin ostamiani aprikooseja.

Aterioinnin lomassa katselin ihmisiä ja kuuntelin soittajia.

 Mahtava paikka! Aion ehdottomasti mennä tuonne pian uudestaan.

 Herkulliset ja värikkäät ostokseni. Christophin mielestä omenat olivat parhaita joita hän on koskaan maistanut!

Loihdin ostoksistani ja kaapista löytyneistä raaka-aineista varsinaisen herkkuaterian: lehtikaali-avokado-pinjansiemensalaatti tahini-sitruunakastikkeella sekä tempeh-vihanneswokki kvinoapedillä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olipa niin ihanat ostokset! Aprikoositkin niin ihanan tummia ja täynnänsä kalciumia. Aterian kuva sai minut nälkäiseksi. Äiti

Anonyymi kirjoitti...

det dar frukterna sag jatte goda ut -och den dar I wish skylten var ju jatte sot :)

Anonyymi kirjoitti...

btw det var Nora som skicka den dar kommentaren :)