keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Kesä lähenee


Nyt on syyskuu ja Ausseissa virallisesti kevät. Takkia ei enää tarvitse ja lämpötilat kohoavat jo kolmenkymmenen asteen paikkeille. Aurinkokin pysyttelee taivaalla jopa iltakuuteen asti.

Lähenevä kesä tarkoittaa Suomesta saapuneelle kalpeanaamalle sitä, että piilottelen kotona iltaan asti, jotta välttyisin hengenvaarallisilta UV-säteiltä. Jos kuitenkin on pakko lähteä ulos (esim. töihin) yritän löytää mahdollisimman peittävät mutta vilpoiset vaatteet, laitan aurinkolasit silmille ja hatun päähän. Ja sitten läträän sen hiton aurinkovoiteen kanssa. Ulkona yritän kävellä varjossa jos semmoista sattuu löytymään, tai piilesken sateenvarjon alla.

Näiden varotoimien jälkeen ihoon ilmestyy kuitenkin entistä enemmän pisamia, luomia, aurinkoihottumaa sun muita ihme läikkiä.

Ulkona ei tarvitse liikkua ollenkaan ja kuitenkin hikoilee kuin sika. Yli-ilmastoiduissa junissa, toimistoissa ja kaupoissa saa sitten palella.

Kesä tarkoittaa myös sitä, että ötökät kömpivät ulos koloistaan ja puhtaimpaankin asuntoon ilmestyy vääjäämättä muun muassa hämähäkkejä ja torakoita.

Eli odotan innolla...


Olisikohan tässä nyt tarpeeksi aurinkotuotteita ensi hätään...

Huntsman Spider seinällä, tämä on vielä ihan vauva, nämä kasvavat yleensä kämmenen kokoisiksi. Ainoa eläin jota eläinrakas poikaystäväni vihaa, on hämähäkki. Torakat sun muut ötökät hän häätää ilomielin, mutta voitte kuvitella miltä näyttää kun kaksi hämähäkkejä vihaavaa ihmistä seisoo nurkassa kiljumassa kun on hämähäkki huoneessa :D Nuo huntsmanit ovat inhottavimpia. Ne eivät edes ole myrkyllisiä, mutta niin ällöttävän isoja ja karvaisia. Ja ne liikkuvat niin nopeasti, että niitä on vaikea saalistaa. Kun asuimme Gold Coastilla, meillä oli kerran sellainen kämmenen kokoinen huntsman ulko-oven edessä. Käveltiin sitten monta päivää takapihan kautta koska meitä pelotti niin paljon. Pelottavintahan se oli kun sitä ei enää ollut siinä eikä tiennyt minne se oli livahtanut! Miten nuo hämähäkit ovatkin niin ällöttäviä?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi ei ole huntsmanien metsästystä täällä koti-Suomessa. Läträystä olisi kyllä täälläkin syytä harrastaa kesäisin.

Anonyymi kirjoitti...

Hahaa:) Nyt ymmarran miksi te pelkaatte niita niin paljon. iiiik!
t.pia