lauantai 26. kesäkuuta 2010

Arkea ja juhlaa

Pari viikkoa sitten olimme Christophin opiskelukavereiden häissä Gold Coastilla. Sekä seremonia että vastaanotto pidettiin kirkossa. Kirkko oli tosi moderni ja vaatimaton, ihan erilainen kuin kirkot Helsingissä. Muistutti enemmän Messukeskusta kokolattiamattoineen ja muovituoleineen. Seremonia oli kaunis ja kesti noin tunnin. Sen jälkeen tarjottiin juotavaa ja pientä purtavaa. Vastaanotto alkoi parin tunnin päästä. Outoa oli, että vain noin puolet seremoniaan osallistuneista oli kutsuttu vastaanottoon. Tuli hieman paha mieli varsinkin kun jotkut meidän kaverit joutuivat lähtemään kotiin... Vastaanotto oli melko tyypillinen; siellä syötiin, juotiin, tanssittin ja pidettiin puheita.

Minä ja Christoph kirkon ulkopuolella.

Vastanaineet!

Vastanaineet sukulaisten kanssa.

Ihanan persoonaallinen häätanssi.

Hääleikkejä...

 Minä sain kimpun, josta Christoph oli näköjään tosi iloinen :D

Viime viikon maanantaina oli Queen's Birthday, joka on täällä kansallinen vapaapäivä. Minä vietin iltapäivän Bookfestissa, joka on maailman suurin vanhojen kirjojen myyntitapahtuma. Brisbane Convention & Exhibition Centressä järjestetyssä tapahtumassa oli kilometreittäin kirjoja. Löysin Liza Marklundin ruotsinkielisen kirjan sekä kivan taidelehden. On kiva lukea ruotsinkielistä kirjaa, sillä kyseistä kieltä tulee harjoiteltua tosi vähän. Täällä kun on suomalaisia kavereita, ja blogiakin päivitän suomeksi, joten suomea on tultu harjoiteltua hieman enemmän.

Bookfestissä oli enemmän kirjoja kuin jaksoi selata...

Keskiviikkona minulla oli ensimmäinen ajotuntini! Ajaminen meni yllättävän hyvin. Ajaminen on täällä kuitenkin tosi erilaista. Ensinnäkin liikenne on vasemmanpuoleinen. Täällä on myös liikenneympyröitä melkein joka kadunkulmassa! Taajamissa nopeusrajoitukset ovat 60 km/h joka tuntuu melko nopealta ratin takana ollessa. Aina välillä tuli laitettua pyyhkimet päälle vilkun sijaan, kun ovat eri puolella täkäläisissä autoissa :D Mutta opettaja sanoi minun ajaneen tosi hyvin.

Tänään kävimme tutustumassa Paddingtonin kaupunginosaan. Brisbanessa asuva suomalainen tuttuni Tuija oli suositellut sitä tunnelmallisena paikkana. Paddingtonin pääkatu Latrobe Terrace on tunnettu antiikki- ja second hand -liikkeistään ja oli oikein kiva paikka!

Vinnies, eli St Vincent de Paul Societyn second hand -liike on paikallinen UFF. Näitä löytyy ympäri Australiaa, mutta kyseinen kauppa oli hienoin Vinnies missä olen ollut!

Paddington Antique Centrestä löytyy ihan kaikkea samuraimiekoista antiikkihuonekaluihin ja vintagevaatteista vanhoihin kirjoihin. 150 dollarilla olisi saanut omakseen tämän 1920-luvulla Pariisin lavoilla käytetyn tanssijan asun!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Miehillä tummat juhlapaidat - sulhasella musta. OHO. On ne kulttuurit erilaisia.